Hjälmmössor

Hjälmmössor

En hjälmmössa är ett oumbärligt plagg för alla oss som är förståndiga nog att alltid cykla med hjälm. En vindtät modell kan vara ett bra val om du har en välventilerad hjälm.

Hjälmmössa för cyklister

Att bära cykelhjälm när du cyklar är ett väldig förnuftigt val, men med en välventilerad hjälm och minusgrader ute kan det lätt bli kallt om hjässan. Därför är det bra att bära en hjälmmössa under hjälmen när det är kallt ute. Sanningen är att den största delen av värmeförlusten sker via huvudet och ju kallare det är ute desto mer värme försvinner genom huvudet. Man brukar säga att vid runt fem minusgrader så förlorar man cirka 50 % av kroppsvärmen genom huvudet.

Att ha på sig en hjälmmössa är inte bra enbart för ens huvud och öron utan den förhindrar även att du fryser om andra känsliga delar som tårna. Med en hjälmmössa slipper du också kompromissa med säkerheten för en vanlig mössa kommer med största sannolikhet inte få plats under hjälmen, och varför chansa? När det börjar bli minusgrader ute blir vägarna dessutom svårare att cykla på eftersom is kan bildas och risken att man faller blir desto större. Se därför till att investera i en hjälmmössa som håller huvudet varmt och ser till så att hjälmen sitter ordentligt på huvudet.

Vårt utbud av hjälmmössor

Hos oss hittar du hjälmmössor till såväl barn som vuxna från kända varumärken som Craft och GripGrab. Vi har hjälmmössor som är både vind och vattentäta, det ena eller det andra och ingendera. En vindmössa som är varken vind eller vattentät funkar utmärkt när det är klar himmel och vindstilla ute. Men när regnet faller och vinden viner så är det bra att ha en mössa som ger ordentligt skydd. Vi har hjälmmössor i olika prisklasser och för alla huvudstorlekar.

Köp hjälmmössa online

Om du har svårt att välja vilken hjälmmössa du ska köpa så kan du alltid vända dig till våra cykelexperter så hjälper de dig. Om mössan inte skulle sitta som en smäck på huvudet och under hjälmen så erbjuder vi dessutom fria returer.

Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni våra kakor.