LÄNGDPJÄXOR

Längdpjäxor


Vad styr valet av längdpjäxor?

Valet av längdpjäxa är högst individuellt och det finns förmodligen nästan lika många valmöjligheter som det finns fötter. 


Skate eller klassiskt? 
Det är ganska enkelt, ska du åka klassisk skidåkning så väljer du ett par klassiska pjäxor, för skate väljer du ett par skate. Men vill du bara ha ett par pjäxorså finns det kombipjäxor från flera märken att välja  att åka med. Vad du ska tänka på är att en kombipjäxa har en styvare sula än en klassisk pjäxa och en mjukare än en skatepjäxa. Så det är en kompromiss.


Salomonsystemet, Rottefellasystemet, Prolink eller Turnamic? 
Det finns idag många olika system av bindningar på marknaden. Det norska Rottefella och det franska Salomon. De säljer sina bindningssystem på licens till skotillverkarna. Atomic, One Way och Salomon använder sig av Salomonsystemet och Alpina och Madshus använder sig av Rottefellas bindningssystem. Fischer och Rossignol sig av Turnamic systemet som är kompatibelt med Rottefella, det inebär att du kan köpa ett par Fischerpjäxor och åka med en Rottefellabindning, eller köpa ett par Alpinapjäxor och ha en Turnamicbindning. Salomon tillverkar även pjäxor och bindningar som är kompatibla med Rottefella. De har då en sulmodell som heter då Prolink. Köper du ett par Salomonpjäxor med Prolinksula kan du använda dig av Rottefellas flyttbara bindningar.


Bred eller smal fot?
Viktigt att tänka på är att längdskor är små i storlekarna, därför behöver du välja skor som är minst en storlek större än vad du har i vanliga skor. Tänk dessutom på att fötterna svullnar när du åker skidor, mycket blod samlas i fötterna när de aktiveras under skidåkningen. 

Vill du åka på Salomonsystemet så väljer du Salomons skor om du har normalbredd på dina fötter eller om dina fötter är lite smalare. Atomics skor är anpassade för dig som har lite bredare fötter. Om du vill åka på Rottefellasystemet väljer du Alpina om du har bredare fötter och Madshus om du har normalbredd eller om dina fötter är lite smalare. (Alpina tillverkar förövrigt marknadens bredaste skor.)
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni våra kakor.