CYKELBYXOR

Ett par cykelbyxor hjälper inte bara till att se ut som en riktig cyklist - utan de gör cyklingen till en avsevärt mer bekväm syssla. Här hittar du cykelbyxor med både korta och långa ben samt med eller utan hängslen (bib) till både damer och herrar.

De flesta cykelbyxorna har vaddering för att motverka skavsår och helt enkelt göra det skönare att sitta på sadeln. Cykelbyxor med vaddering skall bäras närmast kroppen, d.v.s. utan kalsonger eller trosor.

Vi säljer cykelbyxor från välkända varumärken som CRAFT, GORE, NEW LINE , NORTH BEND och SCOTT.

 
VAD ÄR BIB OCH VARFÖR BÖR JAG VÄLJA DET?

Bib (built in braces) står för integrerade hängslen i cykelbyxor. Fördelarna med hängslen (bib) är dels att byxorna (och i synnerhet vadderingen) sitter bättre på plats och dels att man slipper resåren runt midjan. Kort sagt ökar det komforten och det är få som har provat bibshorts eller bibtights som går tillbaka till cykelbyxor utan bib.

VARFÖR CYKELBYXOR MED VADDERING?

Ett par vadderade cykelbyxor ger mer komfort samtidigt som de minskar skav på känsligare delar och trycket på sittbenet. Vadderade cykelbyxor förhindrar att du får skavsår på grund av friktionen som uppstår mellan dig och sadeln när du cyklar. Om man cyklar på en MTB eller en Racercykel är sadlarna oftast smalare och hårdare och därför är ett par vadderade cykelbyxor att föredra. Detsamma gäller om du ska cykla längre sträckor på din cykel.

HUR SKA CYKELBYXOR SITTA?

Den viktigaste delen av dina cykelbyxor är sittkudden, sitter den fel får du nämligen både skavsår och ont i rumpan. Kudden får inte vara för tjock då den istället för att vara följsam blir en klump som i sig blir obekväm.

Byxorna ska vara lagom tighta, de ska inte korva sig utan sträckas ut på benen när du har på dig dem.

HUR LÄNGE HÅLLER CYKELBYXOR?

Cykelbyxor håller olika länge baserat på hur ofta de används men också hur de tvättas. Använder man specifikt tvättmedel för elastiska fibrer så håller plaggen längre. Man kan säga att ett par cykelbyxor håller så länge passformen är den samma på byxorna. Börjar de bli slappa och fibrerna släppa, då är det att köpa nya!

Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni våra kakor.