SKIDKLÄDER

ATT VÄLJA RÄTT SKIDKLÄDER FÖR LÄNGDSKIDÅKNING!

Lager 3: Det yttersta lagret!
Skidkläder skiljer sig rätt mycket från de kläder du använder då du är ute och springer. När du åker längdskidor vill och behöver du ha bra rörlighet i både jackan och byxorna, därför är det många stretchpartier i skidkläder. Du vill samtidigt ha en vindskyddad front både på byxorna och jackan, då det kan både blåsa och bli kallt i nerförsbackarna. En längdjacka är har längre armar och ryggslut än en löparjacka, varför har den då det? Jo du vill inte ha en glipa i ryggen då du står i fartställning, och du vill inte ha en glipa emellan handsken och ärmen när du tar ett stavtag. 

Lager 2 mellanlager
Det talas fortfarande om Lager 2 men det är färre som åker med det, för har du rätt Lager 1 på dig behöver du sällan ett Lager 2 plagg. Men det kan vara bra att veta vad det innebär med Lager 2. Ofta är det ett funktionsmaterial i tunn microfleece som är Lager 2.

Lager 1: Närmast kroppen
Närmast kroppen vill du ha ett bra underställ som transporterar bort fukten och håller dig torr. Du kan antingen ha ett ullunderställ vanligtvis i Merinoull eller ett underställ i ett polypropolenmaterial. Både typerna av underställ transporterar bort fukten bra, och håller dig torr närmast kroppen. Merinoullen har en fördel, även om den blir blöt så värmer den din kropp. För dig som håller högre fart rekommenderar vi ett ullunderställ som har en nätkonstruktion alternativt ett underställ i polypropolen. För dig som tar det lite lugnare i spåret rekommenderar vi ett Merinoullu nderställ.
Product added to compare.

Vår webbplats använder kakor. Genom fortsatt användning eller stängning av rutan godkänner ni våra kakor.